BLOG

slaap verbeteren

31032021 Ik wil beter slapen

Herken je dit? Je bent moe en gaat je klaar maken voor bed. Tanden poetsen en gezicht fixen, even een plasje doen en hoppa je bed in. Daar lig je dan, plafond dienst in plaats van snel in slaap vallen. En als je dan eenmaal slaapt dan wordt je een paar keer wakker en kan je niet meer in slaap vallen. 

Lees meer
makkelijk afvallen

08022021 afvallen zonder moeite

Ook ik dacht vroeger te weten hoe ik moest afvallen. Ja je leest het goed, ook ik ben daar mee bezig geweest en nu we met z'n allen in deze crisis zitten kan ik best wel zeggen dat ook ik even moeite had om 'normaal' te eten en veel sneller geneigd was naar slechte voeding. Gevolg was dan ook dat ik mij in december niet bepaald prettig voelde en besloot om in januari weer 'normaal' te doen.

crossfit mart na de wod

03012021 wie zijn wij?

2021 is in aantocht, zo ook de aanvragen voor personal training bij ons in Rijswijk! Wat is dat precies, personal training?

Bij ons in de sportschool in Rijswijk kun je terecht voor 1 op 1 training. Dit is letterlijk wat personal training is. Jij gaat aan de slag met een coach om te werken aan jouw persoonlijke doelen. Iemand die de hele dag hetzelfde riedeltje afwerkt met elke klant is geen personal trainer maar een fitness instructeur. Elk persoon is ander dus zal elk doel ander benadert moeten worden, ook bij ons in Rijswijk gebeurt dat.

kracht en conditie

18-11-2020 Nieuwe sportschool in Rijswijk

Jaja, dat lees jij goed! Vanaf 1 januari 2021 zit er een nieuwe sportschool in Rijswijk dat zich richt op krachttraining en conditietraining. Je kunt ons vinden in de Limpergstraat nr 4, 2288AD Rijswijk. Meer weten? Lees dan vooral door!crossfit Rijswijk

10-11-2020 Wij gaan verhuizen

7 jaar geleden ben ik begonnen bij een crossfit box in Den Haag, in het begin was dat een paar uurtjes per week en al snel werden dit er meer. Tijdens mijn sollicitatie gesprek werd mij de vraag gesteld wat mijn toekomst visie was.

30 juli 2020: Diploma's vs. ervaring

In deze blog neem ik jullie mee in de wereld van sport, sportscholen, personal trainers en koekenbakkers. Kun je niet zo goed tegen kritiek of de mening van een ander, dan is het raadzaam om niet verder te lezen. Het kan wel eens zo zijn dat je mij (Barry) na het lezen van deze blog niet zo leuk meer vindt :).

10 juli 2020: De eerste 6 weken met Finn

Finn werd geboren op 29 mei om 6 uur in de ochtend. Die dag is verder een beetje wazig. Ik lag natuurlijk op bed, met Finn lekker bij me, en het grootste gedeelte van de dag lag Barry lekker bij ons. De kraamhulp was er de hele dag en heeft ons een hoop verteld. In de avond kwamen zowel Barry's ouders als mijn ouders langs om de kleine Finn te bewonderen. De nacht die erop volgde was super pittig. We waren allebei doodop van een nacht niet slapen door de bevalling, en Finn huilde veel. Hij wilde niet in de co-sleeper slapen. Volgens mij hebben we allebei die nacht ook niet geslapen.

Bevallingsverhaal Finn

24 juni 2020: Bevalling van Finn

Op vrijdag 29 mei om 05:53 uur in de ochtend is Finn geboren. Die dagen die daaraan vooraf gingen, was er nog niets te merken. Het rommelde wel een beetje in mijn buik, maar geen weeën of iets wat daarop lijkt. Daarnaast weten we dat de meeste eerste baby’s na de uitgerekende datum geboren worden. Al met al hadden we dus niet verwacht dat hij al op de 29e zou komen, aangezien de uitgerekende datum 1 juni was.

22 mei 2020: Verwachtingsmanagement

Wij mensen zijn gewoontedieren. We vormen snel patronen en gewoontes en houden er niet van als daar van af geweken wordt. Dit zijn verwachtingen. Kijk maar naar een trainingsritme: mensen vinden het vaak fijn om bijvoorbeeld op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag te trainen zodat zij weten waar zij aan toe zijn. Als er dan iets gebeurt waardoor er afgeweken moet worden van het normaal, kan dit vaak als vervelend worden ervaren

maatregelen sport Den Haag corona

14 mei 2020: Corona en sportscholen

Je kan de kranten, het internet of social media niet open gooien en het gaat over corona. Op zich niet heel gek aangezien dit voor de meeste mensen de meest bizarre gebeurtenis is die zij mee hebben gemaakt, zo ook voor mij. Afgelopen zondag zat ik samen met mijn vrouw een film te kijken die ging over de uitbraak van een virus op wereldwijd niveau.

crossfit roeiers

10 april 2020: Het probleem met crossfit

Ja dat is even schrikken he?! Crossfit een probleem? Nou niet met crossfit qua sport, want dat is wat het tegenwoordig is. Crossfit is een sport en tevens een merknaam en dat is precies waar het probleem zit. Door de jaren heen heb ik diverse crossfit courses gevolgd die serieus geld kosten. Denk aan een gemiddelde van 750-1000 dollar per course!!

Sportschool Den Haag fit worden

12 februari 2020: Training & Resultaat

Zoals gevraagd een blog over training en resultaat. Laten we allereerst eens beginnen met het FEIT dat training ten allen tijde relatief is. Als oma van 73 een workout doet op haar niveau. dan wil dat niet zeggen dat het een goede training is voor jou – andersom uiteraard exact hetzelfde. Het zou best impressive zijn als oma op het zelfde niveau traint als jij.

lunges den haag

29 januari 2020: Zin & onzin van goede voornemens

Ik ben absoluut geen fan ben van goede voornemens. Dat wil niet zeggen dat ze verkeerd zijn – het kan voor jou namelijk prima werken (zelf ben ik nogal ongeduldig en als ik iets wil, dan liever gisteren nog). Wat ik een beter woord vind is ‘doelen hebben’. 

19 december 2019: Waarom TE niet goed is...

Je kent de uitdrukking vast wel, waar TE voor staat is nooit goed voor je. Waarom is dat eigenlijk? Ikzelf denk dat het te maken heeft met balans. Als er balans in je leven is, dan is er waarschijnlijk geen ‘te’ te vinden. Tegenwoordig leven we in een tijd waar alles snel moet zijn, haast en stress zijn sloper nummer 1 in de westerse wereld en brengen je dus uit balans (en wat dacht je van hoge bloedruk, hoge stress levels en andere ellende). 

4 december 2019: Wat zeg je? 80-20 regel?

Yes, het 80-20 principe! De meesten van jullie kennen het principe vast wel, maar hebben geen idee hoe dit is ontstaan. In de vorige eeuw ontdekte een Italiaanse wetenschapper met de naam Pareto dit 80-20 principe. Hij deed de ontdekking voor het eerst in z’n moestuin.

pt den haag

12 november 2019: Personal training tips!

Personal training of een personal trainer is tegenwoordig net zo hip als elektrische fietsen of Tesla’s: iedereen wil het, doet het of denkt er aan. Maar hoe zit het nu echt met Personal Training?

Als je begint met personal training dan zoek je vaak een trainer die in de buurt is of je benadert iemand waar je via via iets over hebt gehoord.

We hebben ook een awesome nieuwsbrief.

Ontvang toffe tips, leuke ideeën en onze blogs rechtstreeks in je inbox. We mailen je één keer per twee weken een korte update, dus geen spam. Alles om jou verder te helpen op jouw fitness journey.

Schrijf me in!