PERSONAL TRAINING TIPS!

personal trainer Rijswijk

Personal training of een personal trainer is tegenwoordig net zo hip als elektrische fietsen of Tesla’s: iedereen wil het, doet het of denkt er aan. Maar hoe zit het nu echt met Personal Training?

Als je begint dan zoek je vaak een personal trainer die in de buurt zit of je benadert iemand waar je via via iets over hebt gehoord. Toch zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten bij het maken van je keuze voor een personal trainer. Je wilt immers zo efficient en effectief mogelijk jouw doelen behalen. Daar hoort een trainer bij die dat het beste met jou kan doen.

Daarom van ons vijf tips en redenen hoe je kiest voor een personal trainer en waarom:

 • Vraag naar diploma’s
  Vraag naar diploma’s, gevolgde cursussen of andere papieren die jou laten zien dat jouw personal trainer ook echt gecertificeerd is. In Nederland is personal trainer namelijk geen beschermd beroep, wat dus betekent dat iedereen het zomaar kan doen, ongeacht ervaring. Hierdoor lopen er gewoon teveel beunhazen rond die maar wat lopen aan te kloten. Dit is niet om mensen af te branden, maar om jullie te beschermen. Check dus gewoon altijd of degene met wie jij wilt gaan trainen ook daadwerkelijk de kennis en ervaring heeft om dat met jou te doen. Je bent met je lijf bezig en daar moet je gewoon zuinig op zijn.
 • Wees duidelijk over jouw doel(en)
  Het belangrijkste aspect van jouw pt traject is jouw doel. Toch zien we vaak dat het doel tevens het meest vergeten wordt als je gestart bent. Een goede personal trainer zorgt ervoor dat elke sessie bijdraagt aan jouw doel en zal bijsturen wanneer dat nodig is. Een voorbeeld: veel mensen hebben als doel om af te vallen of er beter uit te zien op het strand. Een goede personal trainer vraagt hierop door, en vaak zien we dat er andere doelen aan ten grondslag liggen: meer energie hebben overdag, minder snel buiten adem zijn of vooral dat buikje weg. Hoe specifieker en duidelijker je doel, hoe beter je personal trainer jou kan begeleiden naar dat doel. Wat ook belangrijk is, kijkt jouw coach verder dan alleen het doel?! Wij kijken bv ook naar stress, slaap, voeding en herstel. Dit zijn essentieele dingen als je gaat kijken naar het resultaat..
 • Denk na over jouw motivatie
  Werken met een personal trainer kan motiverend werken, maar motivatie moet ook uit jezelf komen. Het is tenslotte jouw doel en keuze om iets te gaan doen. Denk er dus over na hoe je gemotiveerd blijft. Is er iemand die je af en toe kan vragen hoe het gaat? Of kun je jezelf belonen met iets leuks na het bereiken van bepaalde mijlpalen? Je wilt bv die super hippe schoenen maar vind die eigenlijk te duur, dan kan dat een perfecte beloning zijn voor als je bepaalde doelen hebt behaalt.
 • Een personal trainer bouwt een plan voor jouw als individu
  Als iemand bij ons komt voor personal training, dan kijken wij wat die persoon nodig heeft. Dit is iets heel anders dan 1 op 1 trainen met een personal trainer die met jou exact hetzelfde doet als met de klant voor en na jou. Ook kijkt een goede personal trainer verder dan het plan wat hij of zij voor jou heeft gemaakt: hoe zit jij die dag in je vel, hoe heb je geslapen, hoe is je stress level… Op basis van deze factoren past een goede personal trainer de training aan, zodat jij toch optimaal traint.
 • Wees duidelijk over pijntjes en blessures
  Loop jij al langer met klachten of pijntjes, dan hoeft dat niet te betekenen dat je niet kan trainen of kan werken aan jouw doelen. Een goede personal trainer heeft voldoende anatomische kennis om de oefeningen aan te passen of eventueel te vervangen voor andere oefeningen. In onze gym behandelen we ook blessures via de
  Mylogenics methode van Overload Worldwide, en kunnen we mensen begeleiden in revalidatie. Tevens werken wij samen met 2 fysiotherapeuten om op deze manier snel te kunnen schakelen als dat nodig is.

Deze 5 punten kunnen je helpen in het maken van een betere keuze voor een goede personal trainer. Neem je tijd, kijk goed om je heen, en zorg ervoor dat er een klik is (hoe cliché). Je brengt over het algemeen toch best wat uurtjes door met een personal trainer, en het is voor beide partijen fijn als er een klik is, waardoor een sessie zo voorbij vliegt!

Geïnteresseerd in personal training in onze sportschool in Rijswijk ? Stuur ons een mailtje om te vragen naar de mogelijkheden of lees meer over personal training hier. We zijn bereid om te helpen.

Wil je snel meer tips vinden over Fitness in het algemeen? Neem dan eens een kijkje op fitness-apparatuur!


Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.