FASCIA RELEASE

Professor in de anatomie en revalidatie Andry Vleeming zei eens: Fascia is je zachte skelet. Dit is ook hoe je Fascia kan zien, een alles verbindend 'web' in je lijf, net zoals je botten je structuur geven op een 'harde' manier doet Fascia dit op een 'zachte' manier Fascia zorgt er letterlijk voor dat alles met elkaar in verbinding staat.

Onderzoeken wijzen uit dat niet alleen je zenuwstelsel jouw lijf aanstuurt maar dat de Fascia net zo belangrijk is als het gaat om het versturen van de boodschappen.

Veel klachten hebben geen eenduidige oorzaak. Als je last krijgt van je rug dan is dit waarschijnlijk een geleidelijk opkomend iets. Het begint met wat stijfheid, dan begint het te zeuren en aan het einde ga je de pijn pas echt merken. Dit gebeurt vaak pas als jouw lijf niet meer kan compenseren.

Zelfs met het acuut 'door je rug gaan' zit er een aanloop in. Je gaat zelden spontaan door je rug zonder dat er al iets aan het broeden is. Acute wonden of blessures zijn je stoten, vallen of bv snijwonden.

fascia-rijswijk
MAAK EEN AFSPRAAK 

Fascia behandeling

Een fascia behandeling is net zoals een Mylogenics, Dry needling of Cupping behandeling GEEN opzichzelfstaande behandeling. Wij zullen altijd kijken wat de client nodig heeft om de de blessure het beste aan te pakken.

Bij een Fascia behandeling is het de kunst genoeg druk uit te oefenen zodat je het lichaam stimuleert om hyaluronzuur aan te gaan maken. Dit zorgt ervoor dat de 'soepelheid' weer terug komt.

Als je zelf op onderzoek uit gaat zul vast wel wat plekjes vinden op de huid die wat stugger aan voelen dan andere plekken. Dit zijn oa. plekken die aandacht nodig hebben.

Zoals net al aangegeven zullen wij onze diverse technieken inzetten om de klacht zo effectief mogelijk te behandelen.

IK HEB EEN VRAAG 
fascia-web