DRY NEEDLING

Dry needling is de laatste jaren vooral populair onder fysiotherapeuten. Gelukkig is deze behandel methode nu ook beschikbaar voor andere therapeuten wat het werk voor ons nog efficiënter maakt.

Dry needling is GEEN opzichzelfstaande behandeling maar een tool die ingezet kan worden om klachten beter te bestrijden. Helaas zien we tegenwoordig vaak dat men het maar even doet en de klant dan weer naar huis stuurt. Dry needling gaat bij ons altijd samen met de andere tools die wij hebben, Mylogenics, Fascia release of Cupping.

Met Dry needling richten wij ons op de volgende stoornissen/klachten:

* Schouder klachten

* Rug klachten

* Knie klachten

* Enkel klachten

* Tennis elleboog

* Golfers arm

dry-needling-rijswijk
Ik wil een sessie boeken

Wat is Dry needling eigenlijk?

Veel naalden waarmee geprikt wordt zijn hol waardoor er een vloeistof doorheen kan. Dry needling naalden zijn dat niet, vandaar dat zij deze naam hebben 'droge naalden'

Er is veel overeenkomst met Accupunctuur, de grootste overeenkomst die er is zijn dezelfde soort naalden die gebruikt worden en het prikken op Triggerpoints.

Een triggerpoint is pijnlijke/gevoelige spierknoop. Deze kan op meerdere manieren ontstaan en hier is dan ook geen eenduidig antwoord op. Vaak ontstaan deze door overbelasting of juist te weinig beweging maar ook het milieu, medicatie en slechte voeding kan een trigger zijn.

dry-needling-therapie